Hrvatski radio

Radio Zadar

Najsestra iz Zadra

07.02.2014.

07:16

Autor: hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Liječnica obiteljske medicine iz Zagreba Aida Jelaska i medicinska sestra iz Zadra Marija Brala dobitnice su zahvalnice za najliječnicu i najsestru za 2013. godinu, koju im je jučer dodijelila Hrvatska udruga pacijenata.

U povodu Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, Udruga hrvatskih pacijenata svake godine dodjeljuje zahvalnicu najsestri i najliječniku za njihov predani rad, humanost i stalnu dostupnost pacijentima.
   

    Najliječnika i najmedicinsku sestru predlažu i biraju pacijenti, a odabir se potvrđuje i ocjenama kolega iz struke.

   Zagrebačka liječnica Aida Jelaska i sestra Marija Brala s Odjela za hematologiju Opće bolnice Zadar na svečanoj dodjeli zahvalnica istaknule su svoju predanost pacijentima, koji su im na prvom mjestu te nadu da će i u budućem radu opravdati to priznanje.

  Ministar zdravlja Rajko Ostojić zahvalio je Udruzi pacijenata na pozitivnoj inicijativi i čestitao dobitnicama priznanja koje "dan i noć brinu o svojim pacijentima". Primijetivši da bi se uskoro moglo razmisliti i o proglašenju "najpacijenta", ministar je poručio da je solidarni javni zdravstveni  sustav misija cijele zdravstvene administracije, te da se građani ne moraju plašiti "nikakvih privatizacija i amerikanizacija".

Najliječnika i najsestru mogu predlagati svi hrvatski građani poštom, mailom ili telefonom na adresu Udruge hrvatskih pacijenata, Kopernikova 3, Zagreb.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.