Hrvatski radio

Radio Zadar

Najveća nagrada je spašeni život

04.12.2014.

16:35

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Herojstvo Zadrana Darka Bašića, Alena Perića i Ivice Nekića koji su ovo ljeto kod pumpe na Branimirovoj obali spasili život unesrećenom roniocu službeno je nagradila i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Nagrade za "Naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju na području Hrvatske", svečano su dodijeljene jučer u Krapini.

 

To je bilo ovo lito, ja sam došao na pumpu, došao sam po gorivo, vidio sam neka gužva, gospodin Bašić je bio već u moru i izvlačio utopljenika, ja sam skočio, mi smo ga izvukli vanka, došao je doktor Nekić, pa nagrada je velika, to je stvarno nešto najveće u mom životu, najbolje što mi se dogodilo,   i to je nešto najveće što čovjek može u životu postići..... Gledajte svaku nagradu na državnom nivou iziskuje ponos i sreću, međutim vjerujem kako meni, tako i Periću i doktoru puno bolje smo se osjećali kad je čovjek prodisao, pohvalnica znači puno, naći će se u vitirini, no puno je bolji osjećaj kad si spasio nekome život. - izjavili su za naš program - poduzetnik Alen Perić i Darko Bašić, zaposlenik na pumpi koji je prvi uočio ronioca.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.