Hrvatski radio

Radio Zadar

Napokon će zasvijetliti Poliklinika

23.07.2014.

08:52

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dovršetak projekta Poliklinike u završnoj je fazi.

Krajem listopada očekuje se tehnički pregled zgrade, a ako sve bude u redu početkom iduće godine kreće i postupno preseljenje bolničkih ambulanti, najavio je pomoćnik sanacijske upraviteljice zadarske Opće bolnice dr Robert Karlo. Ovih se dana može vidjeti da su u tijeku završni radovi na uređenju okoliša: 

Za par dana će zasvijetliti struja u Poliklinici. Ono što ne vidite, to su 3 velika transformatora koja su montirana i oni će napajati cijelu zgradu. Okoliš je pri kraju, i ide završno čišćenje kroz osmi i deveti mjesec. – najavljuje dr. Karlo.

Investicija Poliklinike iznosi oko 130 milijuna kuna, a potreban je još jedan slična, od 70-tak milijuna, za opremanje pa će tako i preseljenje ovisiti o priljevu novca.

    Zato smo predvidjeli preseljene u fazama, ovisi koliko bude novca, al svakako prvo ide dijagnostika, rendgen, laboratorij. Potom ide fizikalna terapija, transfuzija ... 

   Nova zgrada Poliklinike ima 20 000 metara četvornih i s obzirom da će samo njezino održavanje biti skupo u upravi zadarske bolnice planiraju dio prostora iznajmiti primjerice nekoj privatnoj ambulanti, trgovini ortopedskih pomagala ili za neki sličan zdravstveni sadržaj, a prema prvim informacijam zainteresiranih već ima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.