Hrvatski radio

Radio Zadar

Napredak prikuplja pomoć za Posavinu

20.05.2014.

07:16

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Zadar i Napretkov kulturni centar iz Zagreba uz suradnju s Napretkovom zakladom Otvorena kuća iz Bosanske Posavine upućuju svim ljudima dobre volje Apel za pomoć ugroženom stanovništvu Posavine.

S obzirom na vrlo tešku situaciju u kojemu se nekoliko zadnjih dana našlo pučanstvo poplavljenog područja Bosanske Posavine, pozivamo sve građanke i građane Zadra, Zagreba i cijele Hrvatske da svojim prilozima pomognu ugroženim područjima i pučanstvu Bosanske Posavine.

Pozivamo i sve Napretkove podružnice u Republici Hrvatskoj i druge institucije i udruge da se uključe u ovu akciju. 

Mnogim mještanima su u potpunosti poplavljene kuće i ostali su bez potrebitih osnovnih životnih sredstava, osobito su potrebni dječja hrana, pelene i higijenske potrepštine, voda, konzervirana hrana, odjeća i obuća. Veliki dio mještana Bosanske Posavine kojima su domovi potopljeni nalazi se u privremenim prihvatnim centrima bez osnovnih životnih sredstava i nužno im je potrebna pomoć. Svaka pomoć je više nego dobro došla kako bi se koliko toliko olakšala izuzetno kritična situacija ljudima kojima su ugroženi životi. 

HKD Napredak  podružnica Zadar će materijalnu pomoć prikupljati u crkvi Sv. Ivana na Relji u Zadru u prijepodnevnim satima u vremenu od 10 do 12 te poslijepodnevnim satima od 16 do 20 sati 

Novčanu pomoć možete uplatiti na račune:

Uplate u RH: 

HKD Napredak podružnica Zadar, broj računa (kunski i devizni)

IBAN: HR2124070001500316523; BIC: OTPVHR2X, otvoren kod OTP banka Hrvatska d.d. 

Uz napomenu Za pomoć stradalima u Posavini 

Uplate iz inozemstva: 

HKD Napredak broj računa IBAN: HR6923600001102227491; SWIFT/BIC: ZABAHR2X, otvoren kod Zagrebačka banka d.d. 

Uz napomenu Za pomoć stradalima u Posavini

 

Za više informacija:

HKD Napredak podružnica Zadar   098 477 193 Tado Oršolić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.