Hrvatski radio

Radio Zadar

Nastavak kreativnih radionica u Zapuntelu, stiže i Ribafish

03.07.2022.

11:16

Autor: Maja Milin

Zapuntelska ljetna škola

Zapuntelska ljetna škola

Foto: Udruga Žaruljica / -

Na inicijativu Dine Popović, predsjednice udruge Žaruljica iz Zagreba, prošle je godine u Zapuntelu na otoku Molatu pokrenuta Zapuntelska ljetna škola koja je djeci i njihovim roditeljima ljetne mjesece ispunila kreativnim sadržajima. 

S novim projektima udruga je u Zapuntelu krenula i prije kalendarskog ljeta. 


Organiziran je posjet zadarskih izviđača iz udruge Zarus koji su očistili zapuntelsku uvalu Zarljan, a nakon njih na otoku su boravili zagrebački izviđači, istraživači Odreda izviđača Sljeme kojima se pridružila i ekipa znanstvenika s Instituta Ruđer Bošković koja je održala tematska predavanja i radionice popraćene praktičnim radom, sve vezano za očuvanje okoliša otoka

Izviđači na Molatu

Izviđači na Molatu

Foto: Udruga Žaruljica / -

S prvim danima srpnja, na Molat stiže Domagoj Jakopović Ribafish u sklopu svog projekta RokOtok


Ta plemenita i humanitarna akcija nastala je u spomen na njegovog sina Roka, s kojim je planirao upoznati i obići sve hrvatske nastanjene otoke, ali je avantura tragično prekinuta u Rokovoj dvanaestoj godini. Ribafish je odlučio nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili njihov nikad završen životni projekt, a 5. srpnja u 18 sati stiže na otok Molat.

Ribafish

Ribafish

Foto: PR foto / -

Što nas do kraja ljeta očekuje u Zapuntelskoj ljetnoj školi doznali smo od Dine Popović, predsjednice udruge Žaruljica.  

Dina Popović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.