Hrvatski radio

Radio Zadar

Nasukan kod Malog Ždrelca

12.05.2014.

09:18

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema prikupljenim podatcima ribarski brod naziva „Glamoč“, luke upisa Zadar, 76 bruto tona, nasukao se u subotu 10. svibnja u 20.30 sati, na otočić Mišnjak, nedaleko prolaza Mali Ždrelac.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašvanja na moru (MRCC Rijeka) sinoć  je zaprimila je dojavu od Lučke kapetanije Zadar o nasukanju ribarskoga broda, te su se djelatnici Kapetanije odmah uputili na poziciju nesreće.

Prema prikupljenim podatcima ribarski brod naziva „Glamoč“, luke upisa Zadar, 76 bruto tona, nasukao se sinoć, 10. svibnja u 20.30 sati, na otočić Mišnjak, nedaleko prolaza Mali Ždrelac. Brodom je zapovjedao kapetan R.H. (rođen 1948. godine), a prilikom nasukanja nije bilo ozlijeđenih, kao niti onečiščenja morskog okoliša.

Djelatnici Lučke kapetanije Zadar provode upravnu istragu i očevid o uzrocima ove pomorske nesreće, priopćili su iz ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.