Hrvatski radio

Radio Zadar

Ne nasjedajte na telefonske prijevare

14.05.2014.

10:16

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

63-godišnjakinja iz Novalje prijavila je kazneno djelo prijevare, navodeći da ju je dana 6. svibnja 2014. godine na telefon nazvala muška osoba koja se predstavila kao djelatnik jedne banke, te od nje tražio da mu pročita broj bankovne kartice i datum od kada kartica vrijedi uz obrazloženje da provjeravaju kartice zbog udara groma. Ne sumnjajući u poziv sugovornika, pročitala je tražene podatke, a slijedeći dan je u poslovnici banke utvrdila da joj s računa nedostaje određena svota novca.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava – priopćila je PU Ličko-senjska.

Policija poziva građane da preko telefona ne odaju niti jedan podatak o kartici i da o svemu obavijeste izdavatelja kartice, te da ukoliko posumnjaju u vjerodostojnost navoda pozivatelja i da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.