Hrvatski radio

Radio Zadar

Ne odustajemo od Kalelarge

22.09.2014.

12:05

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bitku smo izgubili, ali rat tek slijedi - kaže u ime inicijative Svi za kalelargu, Hrvoje Bajlo.

Građanska inicijativa "Svi za Kalelargu" danas je službeno zaprimila vijest kako na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća ne ide točka o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu.

Peticiju kojom smo tražili preimenovanje naše najpoznatije i najslavnije ulice, potpisalo je 10823 osoba koji su jasno kazali kako žele da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu. Međutim, očito je kako neki ljudi nisu bili dosljedni ni principijelni kada je u pitanju stajanje iza svog imena i prezimena. To se prije svega odnosi na Radu Šimičevića i Aleksandra Švenjaka iz HDZ-a koji su, zajedno sa Brunom Milinom glasali protiv uvrštenja Kalelarge na dnevni red (Irena Dragić i Josip Vlahović glasali su za) - stoji između ostaloga u priopćenju inicijative. 

U inicijativi ističu i kako se u posljednje vrijeme gradonačelnik Božidar Kalmeta ne očituje na temu Kalelarge: 

Podsjetit ćemo vas da je on osobno više puta u izjavama za medije izjavljivao kako je za to da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu. Međutim, očito je kako to zapravo nije mislio pa je odigrao ovu "šporku" igru na način da sve prebaci na vijećnike kojima je zabrano da Kalelarga dođe na sjednicu Gradskog vijeća - stoji u priopćenju.

Upravo gradonačelnika Kalmetu u inicijativi smatraju najodgovornijim. Ipak, izgubljena bitka nije poraz, već će nas to motivirati za još bolji rad jer nas na to obvezuje gotovo 11 000 potpisa, ističu u inicijativi "Svi za Kalelargu".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.