Hrvatski radio

Radio Zadar

18:13 / 15.02.2014.

Autor: Vladimir Šetka

"Niknuo" OraH i u Zadru

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stranka OraH ili Održivi razvoj Hrvatske od nedjelje ima stranačku organizaciju i u Zadru. Šestu po redu u Hrvatskoj. Stranku će voditi Ivan Guina, a pristupnicu su potpisali mahom mladi ljudi.

Potporu novoosnovanoj stranačkoj podružnici dala je i predsjednica stranke Mirela Holy. Rekla je kako šire stranačku mrežu na terenu, pripremajući se za izbore za Europski parlament. 

U postupku smo dizanja organizacija na terenu, kako bismo stvorili stranačku infrastrukturu, koja će nam omogućiti političko djelovanje. Očekujemo priključenje što više kvalitetnih ljudi, kako bi se počele raditi politike stranke za ovo područje. Naglasak će sigurno biti na održivom turizmu, poljoprivredi i obnovljivim izvorima energije, kao i na pratećim djelatnostima,

rekla je Holy. 

Bivša ministrica zaštite okoliša komentirala je i brojne polemike oko gradnje Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjima. 

Moram reći da nisam sretna zbog odabira tehnologije u svim dosadašnjim centrima za gospodarenje otpadom, a riječ je o mehaničko-biološkoj obradi otpada. Međutim smatram da je bolje da imamo i MBO centre, nego da nemamo ništa. Tako da smatram da će realizacija tih centara, iako oni ne potiču primarnu selekciju, za što ja smatram da bi bila najbolji odabir, doprinijeti da se stanje s otpadom poboljša u RH,

istaknula je Holy. 

Iako nije čula za informaciju da je predjednik Vlade Zoran Milanović, njezin nekadašnji stranački šef, na skijanju u Austriji, Holy je rekla kako nioje vrijeme za odmor. 

Moram priznati da nisam čula tu informaciju, ali mislim da Vlada ima jako puno posla te da ovaj trenutak nije dobar za odlazak na odmor. Bilo gdje, 

poručila je predsjednica OraHa. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.