Hrvatski radio

Radio Zadar

Nin za Zlatni cvijet Europe 2014.

20.03.2014.

07:00

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Nin ovogodišnji je predstavnik Hrvatske za europski "Zlatni cvijet Europe". Do lipnja kada će Nin posjetiti europsko povjerenstvo, turistička zajednica i gradska uprava planiraju niz aktivnosti - od hortikulturnog i komunalnog uređenja do unaprjeđenja turističke ponude, kako bi se što bolje predstavili u kandidaturi za prestižnu nagradu Zlatni cvijet Europe.

Grad Nin je ovogodišnji predstavnik Hrvatske na prestižnom europskom nadmetanju za „Zlatni cvijet Europe“ 2014., sukladno odluci Povjerenstva na 20. Međunarodnoj  smotri  turizma, filma i krajobraza - INTERSTAS koja se održavala od 6. - 9. studenog  u Solinu.

Kandidatura je postavila obvezu da se na najbolji mogući način spremimo za dolazak Europskog  povjerenstva u mjesecu lipnju, kada će se ocjenjivati naša kandidatura, točnije hortikulturno uređenje Grada, turističku ponudu, komunalnu uređenost, ekološku svijest građana, suradnja s građanima na pripremi kandidature, projekte zaštite okoliša i drugo, poručuju iz Turističke zajednice Nina.

U sklopu navedenih aktivnosti, danas i sutra Nin će posjetiti gospodin Vojko Pleština predsjednik Entente Florale Europe – Zlatni cvijet Europe za Hrvatsku, ujedno član ocjenivačkog Povjerenstva.

" Između više od 1.700 gradova i mjesta koji su se pokušali kandidirali za ovu nagradu, jedino su Đakovo i Nin izabrani između 19 gradova i mjesta iz 12 zemalja europe. Htio bih iskoristiti ovu prigodu i već sad čestitati gradu Ninu, jer je velika stvar biti u konkurenciji. Nadam se da će se dobro predstaviti povjerenstvu koje dolazi 25. i 26. lipnja, a proglašenje dobitnika Zlatnog cvijeta je u rujnu" kazao je za naš program Pleština.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.