Hrvatski radio

Radio Zadar

Nove otočne iskaznice od 01.siječnja

16.09.2014.

10:45

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počelo je prikupljanje Zahtjeva za izdavanje otočnih iskaznica za pomorski prijevoz putnika kao i otočnih iskaznica i vinjeta za pomorski prijevoz vozila.

Iz Agencije za obalni linijski pomorski promet najavljuju kako će ove iskaznice omogućiti jednostavniju i bržu kupnju karata za povlašteni prijevoz. Bez iskaznice od 1. siječnja 2015. godine plaća se puna cijena prijevoza.

Izrada za fizičke osobe koji su redovni korisnici je - besplatna, a 80 kuna plaća se za vinjete. Iz Agencije za obalni linijski pomorski promet ističu kako će ove iskaznice omogućiti i kontrolu kupnje i korištenje karata za povlašteni prijevoz, što se do sada znalo zloupotrijebiti.

Ravnatelj agencije Ivan Franičević ističe kako će otočani morati dolaziti s iskaznicom koju će biti dužan pokazati. "Na njoj je fotografija, a prilikom ulaska u brod ili trajekta morat će pokazati otočnu iskaznicu i kartu. Tako da više neće moći doći do zloupotrebe" - dodao je Franičević. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.