Hrvatski radio

Radio Zadar

Novi rekordi

11.12.2014.

12:54

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zadar u 2014. godini bilježi nove turističke rekorde. Do mjeseca studenog ostvareno je 386 tisuća 369 dolazaka gostiju što je za 14 posto više nego lani. Isto tako bilježi se milijun i 416 tisuća noćenja što u tom segmentu čini rast od 9 posto.

Iz zadarskog TZ - a koji je danas održao svoju redovitu skupštinu hvale se i boljim prihodima od planiranog koji na kraju iznose 10 milijuna i 400 tisuća kuna, odnosno 13 posto su veći. 

Na skupštini je usvojen i plan razvoja za iduću godinu. Jedna od novina je i mobilna aplikacija za prikaz privatnog smještaja naziv - Zadar - Travel . Direktor TZ-a Zvonko Šupe:

Mi imamo negdje preko 750 privatnih iznajmljivača koji preko interneta dolaze do gostiju. Zbog njih, ali i gostiju uvodimo ovu aplikaciju preko koje lako znati gdje ima slobodnog smještaja.

Od ostale analize izdvajamo kako od stranih gostiju i dalje prednjače Nijemci i Austrijanci, a ugodno iznenađenje su gosti iz Koreje kojih je u ovoj godini bilo oko 15 tisuća. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.