Hrvatski radio

Radio Zadar

Novi rotor

30.04.2014.

12:58

Autor: N. Barač

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Točno u podne u promet je pušten novi kružni tok na križanju dva trgovačka centra u ulici Blajburških žrtava na Bilome brigu. U sklopu projekt izgrađeni su novi nogostupi, a uskoro slijedi i hortikulturno uređenje.

Ulica je rekonstruirana u dužini od 900 metara od križanja s Bulevarom do ulice Sv.Marije. Radovi vrijedni 6.3 milijuna kuna nastavljaju se ulicom Borka Šarlije Kese sve do križanja sa Splitskom ulicom koja bi na jesen također trebala biti obnovljena - najavio je gradonačelnik Božidar Kalmeta.

" Tako da kad sve to bude gotovo, a očekujemo radove i na Splitskoj i na tom križanju na jesen, dobit ćemo jedan dio grada koji je bio prometno upitan i loše riješen, da ne kažem začepljen, zagušen i neriješen, dobit ćemo jednu urbanu vizuru i moderan prometni sustav i što je najvažnije sigurnost i protočnost za pješake i vozila " - rekao je Kalmeta.Time bi Bili brig bio potpuno prometno riješen dodao je Kalmeta.

Rješavanje prometnog spoja Biloga briga na Bulevar i Jadransku magistralu najavljivano je gotovo desetljećima. U utorak se dovršavaju i radovi na kolektoru visoke zone na Bulevaru, kada bi trebala početi i zadnja ujedno i najteža dionica tog projekta od stadiona ulicom Hrvoja Ćustića do plinare i ulice Domovinskoga rata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.