Hrvatski radio

Radio Zadar

O bračnim (ne)prilikama

24.03.2014.

06:45

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Knjiga 'Brak za hrabre' Vesne Gračner i fra Mirka Mataušića bit će danas predstavljena javnosti u nadbiskupskom sjemeništu 'Zmajević'. Namijenjena je ljudima u braku i onima koji žele stupiti u njega te svima koji se profesionalno bave potporom supružnika u rješavanju problema. Predstavljanje počinje u 18 i 30.

O knjizi će govoriti bibličar dr. fra Darko Tepert, komunikologinja dr. Suzana Peran, autori Vesna Gračner, prof. i dr. fra Mirko Mataušić. Predstavljanje vodi don Antun Šuljić.

Knjiga je namijenjena ljudima u braku i onima koji žele stupiti u njega. Korisna je i pastoralnim djelatnicima te svima koji se profesionalno bave potporom supružnika u rješavanju problema. Temeljem dugogodišnjeg pastoralnog i terapeutskog iskustva, autori žele pomoći partnerima da jedno drugo podupiru u napredovanju. Knjiga se temelji na kršćanskoj duhovnosti i spoznajama suvremene psihologije.

Prema istraživanjima je brak i porodica na prvom mjestu kod većine ljudi, kod 80 posto ljudi. E sad što se zbiva u tom odnosu kad toliko ga želimo, a svjedoci smo primjerice u Hrvatskoj da više od 50%  ljudi starijih od 30 godina su sami. A svaki treći brak se već rastavlja.- kaže Vesna Gračner.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.