Hrvatski radio

Radio Zadar

O mrižama, kočama, ribarskim regulama...

06.11.2014.

09:40

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska obrtnička komora (HOK), Ceh za ribarstvo i akvakulturu, i ove godine organizira tradicionalni, 19. susret ribara HOK-a. Domaćin ovogodišnjeg stručnog skupa o ribarstvu je Obrtnička komora Zadarske županije. O ribarskim temama raspravljati će se sutra od 9 sati, a već večeras ribari će se okupiti u hotelu Adriana na Boriku.

Nakon uvodnog izlaganja o stanju u hrvatskom ribarstvu predsjednika Ceha Mate Oberana, kroz stručna izlaganja i raspravu, razmotrit će se brojne teme vezane uz obavljanje ribarske djelatnosti: aktualno stanje i perspektive razvoja hrvatskog ribarstva, te planovi upravljanja u ribarstvu s posebnim naglaskom na mreže potegače i male plivarice; ribarstvo i marikultura u Zadarskoj županiji; zajednička ribarska politika EU i hrvatsko ribarstvo nakon ulaska Hrvatske u EU; Europski fond za pomorstvo i ribarstvo za programsko razdoblje 214-2020,; Nacionalni strateški plan razvoja ribarstva RH; Operativni program za pomorstvo i ribarstvo RH za programsko razdoblje 2014-2020.; trajna i privremena obustava ribolovnih aktivnosti; potpore u ribarstvu; stanje bioresursa u Jadranskom moru; marikultura u RH; ribarska inspekcija; nadoknade štete na ribolovnim alatima počinjene od strane zaštićenih vrsta.

Na ovom skupu profesionalnih ribara obrtnika, svake se godine okupi veliki broj ribara, predstavnika ministarstava, znanstvenih i drugih institucija vezanih za ribarstvo te predstavnika državne, regionalne i lokalne vlasti.

19. susret ribara završava objavom zaključaka koji će biti upućen nadležnim institucijama. Pokrovitelj skupa je Ministarstvo poljoprivrede.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.