Hrvatski radio

Radio Zadar

Odbačena optužnica protiv Vinka Mladinea i Mihe Zrnića Marinovića

16.12.2014.

19:48

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog isteka roka za njezino podizanje, zagrebački Županijski sud odbacio je optužnicu protiv bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea te vlasnika tvrtke "Odlagalište sirovina" Mihe Zrnića Marinovića.

Državno odvjetništvo zbog toga najavljuje da će pokrenuti disciplinski postupak protiv tužiteljica koje su optužnicu podignule s danom zakašnjenja i zatražiti obnovu postupka.
U optužnici se, inače, tvrdi da je Marinovićeva tvrtka od 2007. do 2010. Fondu ispostavila i naplatila ukupno 29 poslova u iznosu većem od 125 milijuna kuna za radove i građevinski materijal koji su već bili plaćeni na temelju drugih ugovora. Tvrtka zadarskoga poduzetnika, prozvanog "dalmatinskim kraljem otpada", time je navodno stekla korist od gotovo 37 milijuna kuna, a Fond je oštećen za 46 milijuna kuna. U tužiteljstvu sumnjaju da je Zrnić Marinović, Mladineu zauzvrat predao najmanje 900 tisuća kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.