Hrvatski radio

Radio Zadar

Opet maratonsko Gradsko vijeće

11.07.2014.

07:01

Autor: bk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas nas po svemu sudeći čeka još jedna cjelodnevna sjednica Gradskoga vijeća. Pred gradskim vijećnicima naći će se ukupno 32 točke dnevnoga reda, a sigurno možemo očekivati i da će standardno, aktualni sat trajati daleko više od 60 minuta.

Pred gradskim vijećnicima naći će se izvještaj o radu i financijskom poslovanju gradskih tvrtki, što su oporbeni vijećnici na dosadašnjim gradskim vijećima uvijek detaljno analizirali. Inače , kako pokazuju predana izvješća, od 13 gradskih tvrtki njih 11 je u prošloj godini poslovalo s dobiti, među kojima i često prozivani gubitaš Športski centar Višnjik. Dvije tvrtke, Odvodnja i Eko d.o.o. poslovali su s gubitkom.

Na dnevnom redu je i izmjena ovogodišnjeg proračuna grada , koji je rebalansom povećan za 2,4 milijuna kuna te sada iznosi 388 milijuna kuna. Gradski vijećnici odlučivat će i sudjelovanju Grada u preoblikovanju nogometnog kluba zadar, izmjenama detaljnog plana uređenja Maraska parka kojim se na tom području predviđaju veći hotelski kapaciteti. Također bit će zanimljivo vidjeti i hoće li se u posljednji čas u dnevni red uvrstiti i točka o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu - kako traži građanska inicijativa Svi za Kalelargu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.