Hrvatski radio

Radio Zadar

Oporba OV Kolana traži ostavku načelnika Josipa Zubovića

20.02.2014.

12:57

Autor: Ž. Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oporba Općinskoga vijeća Kolana traži ostavku načelnika Josipa Zubovića - zbog netransparentnog trošenja proračunskog novca, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednici kolanskih ogranka HSU-a Marija Oštarić i HSP-a dr. Ante Starčević Damir Čemeljić iznijeli su niz optužbi na račun općinskoga vodstva od nerazumnog trošenja na reprezentaciju, golemih telefonskih računa do komercijalizacije Poslovnoga centra Mandre u kojem su trebali biti javni sadržaji, a trenutačno ga koristi jedan trgovački lanac, te brat prozvanoga Zubovića koji u centru ima kafić.

Čemeljić:

        " Jako su nam sumnjive ove stavke iz proračuna koje se vode kao prihodi od zakupa nekretnina ili naknada za uporabu javnih  površina gdje piše da će se utržiti 520 tisuća kuna, a  izvršenje je 21 tisuća kuna "

Oštarić:

        " Pet vijećnika vladajuće koalicije HSS-a i HDZ-a participiraju u svim komisijama, a nas nigdje nema "

 

Prozvani načelnik općine Kolan Josip Zubović opovrgava optužbe:

          " U slučaju dodjeljivanja poslovnoga prostora mom bratu dokazat ću da je njegova ponuda bila najpovoljnija, a natječaj proveden u skladu sa zakonom. Što se tiče iznosa potrošenog za reprezentaciju, potrošili smo onoliko koliko je regulirano općinskim proračunom i sve je transparentno. " 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

6 h

Nadin 2022

Kušanje vina