Hrvatski radio

Radio Zadar

Oporba: Revizija izvela kosture iz ormara

22.12.2014.

13:48

Autor: N. Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Raspravom o Reviziji za 2013. godinu nastavljena je sjednica Gradskog vijeća Zadra. Revizori su dali uvjetno mišljenje zbog manjka od 82 milijuna kuna te velikih potraživanja za koja nema donesnih mjera za naplatu. Pročelnik Kresimir Karamarko je rekao kako slična uvjetna mišljenja imaju i drugi veliki gradovi kao što su Split i Rijeka.

Vijećnik SDP-a Darko Vrdoljak upozorio je na, kako je rekao, kostur iz ormara koji se godinama ponavlja a to su 46 miljiuna kuna za stanogradnju koji su nenamjenski potrošeni. Pročelnica Grozdana Perić odgovorila je da su sredstva istina potrošena u druge namjene, ali da je ove godine potpisan ugovor za 73 stana vrijedan 30 milijuna kuna.

Vijećnik Akcije mladih Pupić Bakrač ustvrdio je kako se to vuče od 2010. godine, te da su ti novci trebali biti utrošeni na gradnju socijalnih stanova. Njegov kolega Ante Rubeša dodao je kako to ništa ne bi značilo da slična uvjetna mišljenja imaju i drugi gradovi.

SDP-ova Omerka Šarić upozorila je na nenaplaćena potraživanja za komunalni doprinos i poslovne prostore za koje revizija već godinama upozorava da nema mjera naplate te da mogu otići u zastaru. Svi oporbeni vijecnici prosvjedovali su zbog savjetničkog ugovora s Anom Lovrin u iznosu od 5 tisuća kuna.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta rekao je kako bi upravo Gradska uprava bila najsretnija da je revizorsko mišljenje bilo bezuvjetno. "Nismo uspjeli za sad, ali učinit ćemo sve da dogodine bude bezuvjetno, nije to lako jer revizori imaju doista visoke standarde i nije to lako"- istaknuo je gradonačelnik Kalmeta. 

U nastavku sjednice Gradskog vijeca prihvaćeno je izvješće o radu KK Zadar za 2012. i 2013.godinu. A nakon što je tajnim glasovanjem izabrano 11 članova Savjeta mladih, na primjedbu oporbe da su izabrani članovi samo HDZ-a i koalicijskih partnera, odluka je povučena te će biti izabrani novi članovi Savjeta mladih i to proporcionalnim sustavom.

Usvojene su i izmjene DPU Maraska parka kojim je na prijedlog European coastal airlinesa na gradskoj đigi nasuprot barkajola predviđen pontonski terminal za hidroavione.

Inače, u ovom sazivu ova sjednica ostat će zapamćena po dosada najstrožim mjerama osiguranja, trajala je rekordnih 16 sati, imala 43 točke, a održala se u dva dijela, prvi dio u subotu, a drugi danas. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.