Hrvatski radio

Radio Zadar

Osigurane plaće za prosvjetare

15.10.2014.

08:56

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prosvjetarima će u prosincu biti normalno isplaćene plaće jer je Ministarstvo financija odobrilo Ministarstvu obrazovanja povećanje proračuna za 440 milijuna kuna.

Ministar obrazovanja Vedran Mornar o tome je obaviješten elektroničkom porukom za vrijeme inauguracije rektora Zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa. 

Odobreno je u rebalansu proračuna 440 milijuna kuna od čega je 90 milijuna kuna za prijevoz, a ostatak za plaće, prema tome mi ćemo ovu financijsku godinu uspješno zatvoriti. 

Reagirajući na taj slučaj, čelnik Nezavisnog sindikata znanosti Vilim Ribić rekao je da ova vlast sebe uporno drži na vlasti, iako ne bi trebala. Svega toga ne bi niti bilo da se vlast primjerenije odnosi prema obrazovanju - komentirala je problem s novcem za plaće u prosvjeti članica Sindikata učitelja Sanja Šprem: 

Žalosno je da za obrazovanje nikad u ovoj Vladi nema novaca. Znamo i sami da sve zemlje koje su ulagale u obrazovanje, da su najbrže izlazile iz krize. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.