Hrvatski radio

Radio Zadar

Osnovana Udruga maslinara - predsjednik dr. Ivica Vlatković

14.08.2021.

13:07

Autor: rzd

Osnovana Udruga maslinara -  predsjednik dr. Ivica Vlatković

Osnovana Udruga maslinara - predsjednik dr. Ivica Vlatković

Foto: - / -

Treba međusobno komunicirati i surađivati, jer se čak se 3.501 poljoprivredno gospodarstvo bavi uzgojem maslina. Radi 38 uljara, koje prerade oko 8.000 hl ulja. - Imamo i 43 ovlaštena ocjenjivača maslinova ulja, čulo se na skupu maslinara koji do danas imaju svoju udrugu.

U Centru za kreativne djelatnosti u Zadru danas je osnovana Udruga maslinara Zadarske županije. Za predsjednika je jednoglasno izabran poznati zadarsko-novigradski maslinar dr. Ivica Vlatković, koji je i glavni inicijator udruživanja ovdašnjih maslinara. Tajnik novoosnovane udruge je mladi maslinar Josip Pavlica, a predsjednik Upravnog odbora Dražen Travica. Uz njih u Izvršni odbor Udruge još su izabrani Šime Marcelić, Josip Kulaš, Željko Vrsaljko, Damir Vicković, Zlatko Strpić i Marinko Mikić. - Od sada ćemo puno lakše komunicirati i surađivati na unaprijeđenju uzgoja maslina te prerade, čuvanja i brendidanja sve kvalitetnijih ulja s područja naše županije, rekao je Daniel Segarić, pročelnik za poljoprivredu Zadarske Županije.

Novoizabrani, ujedno i prvi predsjednik ove Udruge dr. Ivica Vlatković pozvao je u članstvo sve maslinare kojima je stalo do razvitka maslinarstva i uljarstva. - Cilj je proizvoditi, brendirati i prodavati kvalitetna ekstra djevičanska maslinova ulja po odgovarajućim cijenama kako bi od imali koristi ne samo maslinari nego i potrošači, istaknuo je dr. Vlatković.

Inače, prema posljednjim podatcima masline se Zadarskoj županiji uzgajaju na 2.579,55 ha, a čak se 3.501 poljoprivredno gospodarstvo bavi uzgojem maslina. Radi 38 uljara, koje prerade oko 8.000 hl ulja. - Imamo i 43 ovlaštena ocjenjivača maslinova ulja, dodao je pročelnik Segarić čestitajući novoizabranom predsjedniku dr. Vlatkoviću i svima nazočnim maslinarima na osnivanju Udruge maslinara Zadarske županije.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.