Hrvatski radio

Radio Zadar

Ostaje li bazen iz Spaladium Arene u Splitu ili dolazi u Zadar???

16.09.2022.

10:51

Autor: Željko Kapelari

Bazen u splitskoj Spaladium Areni

Bazen u splitskoj Spaladium Areni

Foto: HVS / /

Hoće li bazen u kojem je vaterpolo reprezentacija Hrvatske u splitskoj Spaladium Areni nedavno osvojila zlato na Europskom prvenstvu završiti u ŠC Višnjik ili ostati u Splitu koji ga također želi, odgovor bi trebali dobiti uskoro.

U tijeku su pregovori između Športskog centra Višnjik, Hrvatskog vaterpolskog saveza i Grada Zadra.


- Grad Zadar i ŠC Višnjik imaju svu prostorno-plansku dokumentaciju oko izgradnje otvorenog olimpijskog bazena na Višnjiku. Imamo veliku želju da se ovaj projekt u suradnji s HVS-om realizira. Također se zahvaljujem Perici Bukiću i HVS-u na razumijevanju u našem nastojanju da ovaj bazen završi na Višnjiku – rekao je direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović.


- Gradonačelnik Dukić ulaže velike napore u tu priču i mi se nadamo pozitivnom ishodu. To bi bila velika stvar kako za Višnjik tako i cijeli Zadar i mi se nadamo da će bazen stići u Zadar čime bi u velikoj mjeri još dodatno poboljšali uvjete za rad svih vodenih sportova u našem gradu - kaže pročelnica Upravnog odjela za kulturu i sport Grada Zadra, Dina Bušić.


Kako neslužbeno saznajemo, konačan odgovor dobit ćemo sredinom sljedećeg tjedna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.