Hrvatski radio

Radio Zadar

Otvoren 14. Festival cvijeća Zadarske županije

25.04.2014.

13:03

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz obilje sunca, cvijeća, glazbe i plesa u Sv. Filipu i Jakovu otvorena je već tradicionalna manifestacija kao uvod u turističku sezonu na našem području. Uz dobro poznati sajam cvijeća i opreme za vrtove i okućnice, 14. izdanje festivala nudi i edukativne radionice te cvjetnu modnu reviju.

Direktorica Turističke zajednice Svetog Filipa i Jakova Klara Eškinja Glavan izuzetno je ponosna na  festival koji je u početku trajao jedan dan i imao 5 izlagača, a danas: 

   " Imamo puno više izlagača nego ranije, ima ih preko stotinu iz raznih krajeva Hrvatske. Dio izlagača je prodajnog karaktera, a dio izložbenog. Imamo vanjske instalacije, Šumu Striborovu... Dosta bogat program ove godine s naglaskom na spizu od cvića. "  

A kakvu  to "Spizu od cvića" nudi Festival cvijeća: 

   " Pripremili smo slatke delicije s jestivim cvijećem. Sve neprskano. Ovo vam je primjerice ružina krema" – otkriva nam jedna sudionica festivala.

   " Sezonsko, proljetno, balkonsko…" - sve vrste cvijeća nudi izlagačica iz Podravine. Za njih je, kaže, veliki doživljaj što su pozvani na festival cvijeća, dolaze svake godine i jako su sretni.

Ako odlučite posjetiti Festival cvijeća ovoga vikenda  organizatori su se pobrinuli za bogat i raznolik program za sve uzraste i za svaku životnu dob.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.