Hrvatski radio

Radio Zadar

Ovaj vikend zadarski karneval

28.02.2014.

07:19

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistička zajednica grada Zadra organizator je i ovogodišnjeg Zadarskog karnevala, čija će se karnevalska povorka održati ove nedjelje uz sudjelovanje dvadesetak karnevalskih skupina iz Zadra i Zadarske županije.

U subotnje jutro, 1. ožujka, Narodnim trgom, Kalelargom i Forumom će u vremenu od 11–13 sati proći povorka gostiju iz Slovenije – članovi Društva KORANT Podvinci (Ptuj), a zasvirat će i Puhački orkestar Grada Gospića uz pratnju gospićkih mažoretkinja. Zabavu za subotnju večer potražite ponovno u Varošu uz nastup Marijana Bana na zajedničkoj terasi kafića Kult i Dišpet (Ul. Stomorica).  

Zeljko Mrsic/PIXSELL

Tradicionalna povorka Zadarskog karnevala, sastavljena od pučkih maškaranih skupina iz Zadra te bliže i dalje okolice, održat će se u nedjelju, dana 2. ožujka 2014. godine s početkom u 16 sati. Karnevalska povorka okupljat će se od 15:00 sati na parkiralištu ispred „Ljepotice“ na Branimirovoj obali, a kretat će se uobičajenim pravcem preko Jazina i Obale kralja Tomislava prema Narodnom trgu, odakle će poslije pojedinačnog predstavljanja karnevalskih skupina vesela povorka nastaviti Kalelargom i Forumom. Po svršetku karnevalske povorke slijedi zabava uz grupu Gustafi u Varošu (Ul. Stomorica). U utorak, dana 4. ožujka, na zadnji dan Karnevala, program će se do ponoći ponovno odvijati u Varoši. Za izbor najboljih pojedinačnih maski moguće se prijaviti do 22:00 sata, nakon čega će strogi karnevalski žiri izabrati i proglasiti najbolje pojedinačne maske zadarskog karnevala 2014.


NAPOMENA:

Parkiralište ispred zgrade Ljepotica na Obali kneza Branimira zatvara se u subotu, dana 1. ožujka 2014. u 14:00 sati radi potreba organizacije Zadarskog karnevala. Dio Obale kneza Branimira i Obala kralja Tomislava zatvaraju se za promet u nedjelju, dana 2. ožujka 2014. u vremenu od 15:30 - 17:00 sati radi kretanja povorke Zadarskog karnevala.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.