Hrvatski radio

Radio Zadar

Oživjeli filmske klasike u staračkom domu

22.01.2014.

21:40

Autor: spiegel.de/vš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Starački dom iz Contilia Gruppe u njemačkom Essenu svojim je štićenicima, u dobi od 75 do 98 godina svakodnevicu uljepšao snimanjem neobičnoga kalendara, na kojemu su sami oni bili glavne zvijezde.

Živahne bakice i djedice na snimanju kalendara su oživjeli prave zvijezde poznatih svjetskih filmskih klasika, piše Der Spiegel. Pozirajući u stilu pravih holivudskih zvijezda oživjeli su stvarne zvijezde iz svoje mladosti poput Jamesa Deana, Marilyn Monroe ili Audrey Hepburn.

Najstariji među "glumcima" je bio Walter Loeser (98) iz Essena, koji je oživio Billya iz klasika Goli u sedlu, u kojemu su dvojicu krijumčara kokaina devedesetih prošloga stoljeća glumili Dennis Hopper i Peter Fonda. Skoro pa stogodišnjak je izjavio da se u kožnom motorističkom odijelu osjećao kao pravi macho. To ih, kako su priznale dame, koje su sudjelovale na snimanju, nije ni najmanje ostavilo ravnodušnima. 

Snimljeno je pet tisuća primjeraka kalendara "Klasici 2014" a podijeljeni su samim protagonistima, njihovoj rodbini, drugim stanarima doma, te djelatnicima, koji se o njima brinu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.