Hrvatski radio

Radio Zadar

"Parking" na idućoj sjednici Gradskog vijeća

14.11.2014.

16:07

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odvjetnik Marin Birkić ponovno se oglasio u medijima oko slučaja „parking“ i odlučio u cijeloj priči ići do kraja. Gradonačelnik Kalmeta priznaje pogrešku i najavljuje izmjenu sporne odluke već na idućoj sjednici Gradskog vijeća.

Jutros sam dobio naputke iz Odvjetničke komore kako ne bi bilo dobro da se više ističem previše u ovom slučaju, ali ja sam odlučio napraviti upravo suprotno – još glasnije progovoriti o svemu jer je na djelu uzurpacija čitavog sustava na štetu građana. Ne želim o ovome šutjeti jer je to i moja građanska dužnost i neću ustuknuti u borbi da dokažem da sam bio u pravu. Bolje da se sredstva umjesto u nelegalni parking uplate za liječenje maloga dječaka – rekao je Birkić za portal zadarski.hr.  On, naime poziva građane da umjesto za parkiranje novac uplate liječenje jednogodišnjeg dječaka Marija Čeha Ujdura koji se bori za život u Zagrebu.

Problema u kojemu se našla komunalna tvrtka Obala i lučice, svjestan je i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta koji ne bježi od činjenice da je „zaribao“ netko u gradskoj upravi.  Činjenica je da netko u pripremi odluke za sjednicu Gradskoga vijeća nije tražio suglasnost MUP-a, a morao ju je tražiti. Očito je da tu postoji proceduralna greška. E, sad što tu i kako, teško mi je reći. Odgovore će morati dati pravnici. Na sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća treba ići s izmjenom sporne odluke i tražiti suglasnost policije. To je formalnost,ali je treba dobiti, kaže Kalmeta.

Gradonačelniku, međutim nije jasno što s plaćanjem parkinga do donošenja nove, ispravljene, odluke. Ja to ne znam. Vijeće je donijelo odluku, ali bez jednog papira, doduše važnog papira. Naravno svatko ima pravo, ako smatra da mu je nezakonito naplaćivan parking, da podnese tužbu. Sad što će biti meni je teško reći. Meni je zaista nepojmljivo da se nešto tako moglo dogoditi, ali očito je netko napravio previd i mislio je da suglasnost ne treba, rekao je Kalmeta.

Hoće li građani do nove odluke Vijeća plaćati parking ili poslušati prijedlog odvjetnika Birkića, odlučit će oni koji parkiraju na parkiralištima Obala i lučica.  

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.