Hrvatski radio

Radio Zadar

Paški branitelji : neka suborci u Savskoj ustraju!

20.12.2014.

16:16

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

100-injak branitelja s otoka Paga mirnim prosvjedom na Paškom mostu iskazalo je podršku braniteljima u Savskoj. Pažani ih u potpunosti podržavaju u zahtjevima.

Dajemo podršku kolegama u Savskoj s ovog mjesta gdje se Hrvatska branila 91., s mosta koji je bio jedina poveznica između sjevera i juga Hrvatske. Poručujemo suborcima u Savskoj da ustraju, kaže predsjednik koordinacije udruga otočnih branitelja Davor Fabijanić…

         Prijateljima i suborcima dajemo podršku s ovog mjesta gdje se branila Hrvatska, da se zna da smo s njima. Poručujemo im da ustraju, braniteljski zahtjevi moraju biti ostvareni, Vlada mora priznati da žrtve nisu bile uzaludne, trebaju se staviti u kožu tih obitelji, mi koji smo zdravi možemo nekako ali obitelji invalida teško žive, treba ući među njih...kazao je Fabijanić.

Vlada mora pokazati da žrtve nisu bile uzaludne, ovo što je dosad učinjeno nije dovoljno, poručuju Pažani. Sve dosadašnje vlasti imale su loš odnos prema braniteljskoj populaciji, invalidi bi posebice trebali dobivati više pozornosti, čulo se među prosvjednicima.

Pitali smo prosvjednike jesu li zadovoljni nedavnom odlukom vlade o odgodi primjene razdvajanja mirovina te podržavaju li zahtjev za smjenom ministra Matića i suradnika. Tomislav Škunca i Šime Vičević složni su kao i njihovi kolege da nije učinjeno dovoljno...

          Sve protekle vlasti su imale negativan odnos prema braniteljskoj populaciji. Ovo što su učinili ustupke nije dovoljno, posebice s obzirom da je uvedeno mjesec i pol dana nakon pritisaka. Smatramo da ministar Matić i suradnici moraju otići, nisu se snašli na toj pozicij, s braniteljima treba sjesti i razgovarati na drugačiji način, oni moraju otići.

Neka branitelji u Savskoj ustraju a mi ih podupiremo u svim zahtjevima i poručujemo da se stečena prava branitelja ne smiju smanjivati, rečeno je na prosvjedu branitelja na Paškom mostu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.