Hrvatski radio

Radio Zadar

Paški HNS-ovci napustili stranku

16.01.2014.

16:48

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Borko Oguić, osnivač i predsjednik podružnice Hrvatske narodne stranke u gradu Pagu, s još desetak članova je istupio iz stranke. U Gradskom vijeću će zajedno s Davorom Donadićem, također bivšim HNS-ovcem, biti nezavisni vijećnik.

Stranku su napustili nezadovoljni odlukom predsjedništva o izbacivanju Radimira Čačića iz HNS-a. Oguić smatra kako Čačić svojim djelovanjem otkada je u zatvoru nije ni na koji način naštetio ugledu stranke, te dodaje da je njegovim izbacivanjem povrijeđen stranački Statut. Posebno ih smeta što Radimir Čačić nije imao pravo žalbe.

Predsjednica stranke je iskoristila stranku za privatni obračun s gospodinom Čačićem, što je vrlo nekorektno. Ovo je postupak koji se morao ovako brzo dogoditi i za mnoge šokantan, ali ne i za mene. Prije godinu dana sam predviđao da će se to dogoditi gospodinu Čačiću, jer već tri godine na relaciji Pusić-Čačić tinja privatni spor. Ovo nema nikakve veze s njegovim djelovanjem, jer otkada je u zatvoru on ne djeluje protiv stranke, kako se navodi u priopćenju Predsjedništva. To je bezočna laž. Čisti revanš gospođe Pusić prema Čačiću, zaključuje Oguić,

nekadašnji HNS-ov gradonačelnik Paga. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.