Hrvatski radio

Radio Zadar

Plivaj i trči - na Silbi

21.07.2014.

13:54

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Športskog otočkog društva, Hrvatskog triatlonskog saveza i Turističke zajednice mjesta Silba, 16. kolovoza 2014 godine na otoku Silba održat će se regionalno prvenstvo u Aquatlonu - Swim and run 2014.

Ovo je prva godina da se ovo prvenstvo organizira na Silbi, a Hrvatski triatlonski savez ima namjeru da  sljedeće godine postane i državno. Organizatori smatraju kako će ovaj događaj okupiti velik broj ljudi na našem  najsjevernijem otoku u Dalmaciji te na taj način oživjeti i popularizirati otočki turizam. Aquatlon će sredinom kolovoza privući veliki broj zaljubljenika u plivanje i trčanje, ali i znatiželjnika koji će posjetiti taj dan Silbu, a možda i bukirati duži smještaj na otoku. Osim sportskog dijela događaja koji se održava preko dana, za večernje sate osmišljen je zabavni dio na kojem će mjesni OPG-ovi moći izložiti svoje proizvode i promovirati Silbu kao eko otok, s ekološkom i zdravom hranom i pićem, te zabavu uz glazbeni dio programa. Za potrebe ovog događaja organizirana je posebna brodska linija tako da će posjetitelji organizirano moći doći i otići sa otoka. Cilj organizatora je da ovaj projekt postane  tradicionalan, te na taj način otok Silba zauzme svoje mjesto na turističkim kartama koje i zaslužuje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.