Hrvatski radio

Radio Zadar

Počast žrtvama Nadina

19.11.2014.

12:56

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U spomen na stradanje 16 civila i 5 branitelja u malom ravnokotarskom mjestu Nadinu, koje je razoreno 19. studenog 1991. godine, dan nakon Škabrnje, danas su na Spomen obilježju u Nadinu žrtvama odali počast brojni mještani, obitelji poginulih, te predstavnici državnih i lokalnih vlasti te udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

U ime Vlade RH, Nadin je posjetio ministar branitelja Predrag Matić Fred koji je istaknuo kako se nakon jučerašnjeg dana spomena na žrtve Vukovara i Škabrnje, danas prisjećamo i Nadinskih žrtava. A upravo su to žrtve zbog kojih počinitelji nikada nisu kaženjeni. Apsurd je da se to događa. Sjetimo se, za Škabrnju smo je jedna žena kažnjena – rekao je Matić.

"Međutim, onaj glavni krivac za događanja u Ravnim Kotarima je još u pritvoru Haaškog suda i nadam se da će žrtve doživjeti barem moralnu satisfakciju, iako Škabrnja u optužnici nije konkretno spomenuta. ali neka ga osude, pa ćemo svi mi barem pod navodnicima biti zadovoljni" – istaknuo je Matić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.