Hrvatski radio

Radio Zadar

Počelo je, počelo!

08.09.2014.

14:14

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za više od pola milijuna učenika osnovnih i srednjih škola počela je nova školska godina. Ove godine upisano je više prvašića nego lani, nešto više od 41.000. U prve razrede osnovne škole u Zadarskoj županiji kreće 1714 učenika što je u odnosu na prošlu, 24 prvašića više. Svi prvašići redom uzbuđeni, pomalo zbunjeni i kao takvi neponovljivi, kako to kaže Jagoda Galić učiteljica u zadarskoj Osnovnoj školi Šime Budinića koja je danas poput mnogih škola svečano označila početak nove školske godine.

Učenici danas ulaze i u obnovljenu školsku zgradu područne škole  Ninski Stanovi. U obnovu je iz proračuna Zadarske županije u dvije faze ukupno utrošeno nešto više od 528 tisuća kuna. Škola ukupno broji 21 učenika, a nastava je organizirana u jednoj smjeni. 

S početkom školske godina kreće i akcija Ministarstva unutarnjih poslova - Poštujte naše znakove koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života osobito prvašića koji po prvi put samostalno sudjeluju u prometu na cestama. Policija vozače stoga moli na pojačan oprez u blizini škola te poštivanje prometnih znakova i pravila. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.