Hrvatski radio

Radio Zadar

Počeo Tjedan OPG-a

12.04.2014.

08:17

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od danas do srijede održava se Tjedan obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Zadarske županije u sklopu programa UNDP-a. Program je počeo jutros na Seljačkoj tržnici.

Ovom prigodom Seljačku tržnicu će posjetiti i Danijel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije, Vladimir Kovačević, ravnatelj Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) i Ivana Laginja, voditeljica područnog ureda Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Zadru, kako bi se upoznali s ponudom proizvoda Zadarske županije te susreli s vlasnicima OPG-ova i njihovim obiteljima. Program će biti popraćen nastupom ženske klape Karmel (Turanj), a kupci će imati priliku i degustirati brojne domaće proizvode.

  Projekt Tjedan Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Zadarske županije zajednički organiziraju Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Zadarska županija kako bi podigli svijest o važnosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i njihovoj ulozi u razvoju lokalnog gospodarstva.

   U Zadarskoj županiji registrirano je više od 7 000 OPG-ova koji obrađuju preko 23 000 hektara zemljišta, a najvećim dijelom bave se proizvodnjom povrtlarskih, voćarskih i ratarskih kultura te uzgojem stoke. Važnost OPG-ova i njihov utjecaj na očuvanje agro-biološke raznolikosti i održivo gospodarenje resursima prepoznali su i Ujedinjeni narodi koji su upravo 2014. godinu proglasili Međunarodnom godinom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.