Hrvatski radio

Radio Zadar

11:50 / 17.12.2014.

Autor: tp

Počinju radovi: Zatvara se Kneževa

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz zadarskog Narodnog muzeja danas je stigla obavijest o zatvaranju Kneževe palače zbog realizacije projekta "Obnova i turistička valorizacija kulturno turističkog kompleksa" koji će se kao što je poznato financirati sredstvima EU.

Danas 17. prosinca zadnji je radni dan djelatnicima NM Zadar koji su u prostorijama Kneževe priređivali izložbe, koncerte, press konferencije i druge događaje u tom zdanju. Nakon gotovo četiri godine Kneževa palača zatvara vrata za posjetitelje zbog realizacije projekta Obnova i turistička valorizacija kulturno turističkog kompleksa Kneževe palače.

Koordinator projekta je Grad Zadar, partneri su Narodni muzej Zadar, Turistička zajednica grada Zadra, Agencija za razvoj Zadarske županije – ZADRAnova i Sveučilište u Zadru. Provedba ovog projekta, odobrenog za financiranje na natječaju za razvoj poslovne infrastrukture, iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. - 2013., započela je 02. listopada 2014. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 37.799.651,00 kuna, uz 95% sufinanciranja, a projekt će se provoditi 24 mjeseca. Projekt ima za cilj stvaranje prepoznatljivosti novog integriranog kulturno-turističkog proizvoda Zadra kroz obnovu i turističku valorizaciju Kneževe palače.

Projekt rješava dugoročne potrebe grada, županije, te institucija u kulturi i turizmu za prezentacijom kulture na moderan, inovativan i atraktivan način, čime se podiže konkurentnost novog kulturno turističkog proizvoda, a što je direktan poticaj poduzetništvu čije usluge predstavljaju nastavak sveukupne turističke ponude grada. Rekonstrukcijom Kneževe palače ovaj dio Zadra postat će novi društveni, kulturni i turistički centar grada.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.