Hrvatski radio

Radio Zadar

12:22 / 11.11.2014.

Autor: S. Dražić

Pomagati je lako !

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski Caritas i Trgovački centar Lidl i ove godine nastavljaju humanitarnu akciju "Pomagati je lako!". Akcija traje do 7. prosinaca na način da će građani kupljene namirnice i ostale potrepštine, koje žele darovati, odlagati u za to predviđen prostor unutar trgovine, a biskupijski će ih Caritas potom usmjeravati svojim najugroženijim korisnicima. „Pomagati je lako" održava se u cijeloj zemlji, a predstavljena je u caritasovoj Pučkoj kuhinji u Zadru.

      Svi smo pozvani pomagati ljudima u nevolji ili oskudici - istaknuo je Boris Peterlin, koordinator akcije u Hrvatskom Caritasu: 

       Ljudi na 85 lokacija u 60-ak gradova diljem Hrvatske kupujući namirnice za sebe i svoje drage susreću se s pitanjem što ja mogu učiniti za svoje bližnje. Akcija "Pomagati je lako" nastoji potaknuti upravo to da naša Hrvatska za naše ljude postane i toplijom i pravednijom. Da u njoj svaka obitelj može živjeti svoje ljudsko dostojanstvo i da se suočena s nevoljom može zagrnuti solidarnošću, ljubavlju, darežljivošću svojih susjeda, prijatelja i građana, a to smo svi mi nekome - kazao je Peterlin. 

Sudjelovanje u akciji "Pomagati je lako" za zadarskog nadbiskupa i predsjednika HBK-a Želimira Puljića radostan je događaj :

   Lijepo je danas bitu u ovom lancu dobrote i uistinu ne treba puno da bi čovjek činio dobro. U to ime neka akcija krene i neka bude plodna.

 A da će cjelokupna pomoć koja bude prikupljena i završiti na pravoj adresi potvrđuju podaci prošlogodišnje akcije o čemu je više rekao ravnatelj zadarskoga Caritasa don Ivica Jurišić:

  Od prikupljene pomoći paketima hrane pomogli smo 177 najugroženijih obitelji, jedan dio smo proslijedili zajednici Cenacolo u Jankolovici te za potrebe beskućnika u Caritasovom Prenočištu. Akcija je pomogla i rad naših pučkih kuhinja u Benkovcu, gdje dnevno kuhamo oko 100 obroka i u pučke kuhinje u Zadru, gdje se dnevno skuha oko 300 obroka.

Akciju "Pomagati je lako" danas su podržali župan Stipe Zrilić, dogradonačelnik Zadra Ivica Vlakić kao i košarkaši Zadra.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.