Hrvatski radio

Radio Zadar

Pomicanje sata: Naši pomorci koji su plovili u raznim vremenskim zonama kažu neka bude staro zimsko, a ostali ljetno...

27.10.2022.

09:10

Autor: Radio Zadar/ Iva Rogić

Ljetno računanje vremena

Ljetno računanje vremena

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Naši pomorci koji su se cijeli život plovili i mijenjali vremenske zone ironično su zaključili, da su oni svaki dan mijenjali ure i preživjeli, a mi oko promjene vremena jednom godišnje pravimo dramu. 


No, njihova iskusta su takva da ako se treba odlučiti za samo jedno računanje vremena, ona su za staro zimsko računanje vremena. 


Sudeći prema odgovorima ostalih, onih koji ne plove i nemaju iskustva s mijenjanjem vremenskih zona kažu da bi rađe ljetno. Objašnjenje je da imaju više od dana. 


Imali smo i poziv našeg slušatelja koji je rekao da to uopće nije važno i neka se vrijeme i dalje mijenja jednom godišnje kao i do sada. Evo što Zadrani u anketi kaži o tome koje računanje vremena žele

Za što su Zadrani za ljetno ili zimsko računanje vremena?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Jutro uz Radio Zadar

Svako jutro iz sata u sat donosimo vam najnovije informacije iz zemlje i svijeta. Govorimo o stanju na prometnicama i kakvo nas vrijeme očekuje. Možete besplatno oglasiti sve što prodajete ili kupujete, a društvene aktualnosti i svakodnevne životne probleme, s vama komentiramo u kontakt programu.

Poslušajte u Slušaonici