Hrvatski radio

Radio Zadar

Posao u EU privukao tek jednu osobu ?!

25.01.2014.

08:01

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako do posla u EU? - tema je predavanja koje je sinoć održano u zadarskoj Gradskoj knjižnici. Iako je tema i više nego aktualna, a predavačica je bila osoba s iskustvom rada u Belgiji i Njemačkoj, na predavanju se pojavio tek jedan mladić. No to nije omelo, predavačicu Noru Straehle, koja je svoje predavanje održala do kraja.

Upitalo smo je i kako objašnjava tako mali odaziv s obzirom na stanje nezaposlenosti u Hrvatskoj, a i na činjenicu kako smo tek nedavno postali članica EU-a. Glavni razlog valjda ne može biti loše vrijeme. 

Možda jednostavno zbog trenutne situacije, manjka posla i otvorenih radnih mjesta u Hrvatskoj, ljudi je apstraktno razmišljati o tome da bi išli u EU, kada ni u Hrvatskoj nema posla, to može biti jedan od razloga. Isto tako sav ushit oko ulaska u EU. bio je zbog mogućnosti dobivanja novaca iz fondova, pa možda tema i nije bila toliko atraktivna - odgovorila je ekonomistica Nora Straehle.

  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.