Hrvatski radio

Radio Zadar

Poseban režim prometa prema Škabrnji i u samom mjestu

18.11.2022.

07:20

Autor: Radio Zadar

 Obilježavanje žrtava Škabrnje

Obilježavanje žrtava Škabrnje

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Zadarska policija upozorava da će danas uz okupljanje u Škrabrnji uspostaviti posebnu regulaciju prometa uz ograničenja vožnje. Tako će od 9 do 11 sati zatvoriti cestu od skretanja Zemunik Gornji, 300 metara prema Benkovcu, zatim Škabrnja - Prkos čijim dijelom će proći sudionici obilježavanja stradanja Škabrnje. Takođe do 15 sati bit će zatvorena cesta od Ambra u Škabrnji do škole te od groblja do željezničke rampe. 

U petak, 18. studenog 2022. godine na nekoliko lokacija u Škabrnji održat će se javno okupljanje povodom obilježavanja 31. Obljetnice Dana sjećanja na škabrnjske žrtve. Tim povodom, policija će navedenog dana, dok za to bude postojala potreba, uspostaviti posebnu regulaciju prometa te će biti ograničeno prometovanje vozilima.

U tu svrhu, 18. studenog od 09.00 do 11.00 sati za odvijanje cestovnog prometa zatvorit će se DC56 od skretanja Zemunik Gornji, 300 m prema Benkovcu, ŽC 6044 (Škabrnja-Prkos) prilikom hodnje od Spomen obilježja mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata (kod osnovne škole) do mjesnog groblja Sv. Luke i natrag, te ulice 18. studenog 91.

U vremenu od 09.00 sati do 15.00 sati zatvoriti će se ŽC 6021 od ulaza u Škabrnju (Ambar) do centra odnosno križanja sa ŽC6044, ŽC6044 od OŠ „Vladimira Nazora“ do željezničke rampe i ŽC 6044; u vremenu od 09.00 do 15.30 sati od groblja Sv.Luke do željezničke rampe u centru Škabrnje.

Također, za posjetitelje omogućena su parkiranja za vozila na parkiralištima na tri lokacije.

Zbog zatvaranja cesta, policijski službenici će u mjestu Biljane - Marinovac vršiti preusmjeravanje prometa preko Smilčića za sve druge sudionike u prometu.

Obavještavamo građane da će policija, u dane održavanja javnog okupljanja ( 17. i 18. studenog), sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme i nakon završetka javnog okupljanja vršiti snimanje na mjestima održavanja javnog okupljanja i na prilaznim pravcima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.