Hrvatski radio

Radio Zadar

Postoje osumnjičeni za sječu Baradićevog maslinika!?

09.01.2014.

09:06

Autor: Ante Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Željku Baradiću načelniku Općine Stankovci nepoznati je vandal u novogodišnjoj noći posjekao 104 masline i tako mu pričinio štetu od 300 tisuća kuna. U tijeku je policijska istraga koja bi trebala utvrditi tko je počinitelj, iako se već sada nagađa da je riječ o politički motiviranom činu.

Pod okriljem novogodišnje noći zasad nepoznati počinitelj preskočio je ogradu Baradićeva maslinika. U nekoliko sati posjekao je stabla stara tek sedam godina i to najvjerojatnije manjom sjekirom. Istim oruđem je probio i rezervoar za vodu te pokušao provaliti u kućicu za alat koja se nalazi u masliniku. Stankovački načelnik tvrdi da ne zna zbog čega bi mu itko želio zla. 

"Ljudi na raznorazne načine slave novu godinu. Normalni slave na normalan način, sa svojim prijateljima, znancima i obitelji. Oni koji su poremećeni "slave" na ovakav, vandalski i bezobziran način, uništavajući tuđu imovinu, u ovom slučaju moj maslinik. Posao koji radim, nastojim raditi savjesno, pošteno i odgovorno. Koliko mi je poznato nikomu nisam nanio štetu", kazao je Baradić dodajući da bi motiv mogao biti političke naravi s obzirom da su nedavno završili lokalni izbori s nikad prljavijom kampanjom.

Ovakav čin osuđuju i Stankovčani.

"Nije u redu s ljudske strane, ako je normalna osoba to napravila onda je za zatvor", kazao nam je Mirko Dubravica. Slično misli i Ivica Klarić: "Ako nešto ima protiv, onda može reći, doći, a ne na takav način to rješavati."

Policijska istraga traje. Neslužbeno doznajemo, da osumnjičeni postoje. Iz razgovora s mještanima doznajemo i da vandal zasigurno nije daleko, s obzirom na to da je u maslinik došao pješice, odnosno da nema tragova automobilskih guma. Policija, kao i obično iz slučaja u slučaj ponavlja uvijek iste riječi koje nikomu ništa ne govore, a još manje znače.

Nikolina Bačić iz policijske uprave Zadarske, nam je potvrdila da je slučaj prijavljen.

"S obzirom na to da je u tijeku kriminalističko istraživanje ne možemo iznositi detalje", odgovorila je na upit imaju li bilo kakvih saznanja ili pak osumnjičenika. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.