Hrvatski radio

Radio Zadar

Potpisi za Kalelargu otišli u dim

29.09.2014.

17:32

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Organizatori inicijative za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu, razočarani neuvrštavanjem njihova prijedloga na dnevni red sljedeće sjednice Gradskoga vijeća, poslijepodne su u znak prosvjeda pokraj bazena na Kolovarama zapalili papire s potpisima građana.

Hrvoje Bajlo i Boris Marin su istaknuli da gradska vlast nije prevarila samo njih, nego i 11.000 Zadrana koji su stavili svoj potpis za KalelarguPred nama je 570 listova s 10.823 potpisa građana Zadra, a u ovom slučaju su prekršena sva demokratska prava u državi. Zato smo se mi ovdje našli da zaštitimo sve ove potpise, kako više nitko s njima ne bi mogao manipulirati. Ovim našim činom želimo pokazati što se događa u Gradu Zadru, rekao je Bajlo.

Boris Marin tome je dodao kako je primjer Kalelarge dokaz da u našem gradu nema demokracije. Ne poštuje se volja građana, pa nam zbog toga ovi potpisi više nisu ni potrebni. Ali, želim poručiti građankama i građanima Zadra da ovime nije sve stalo. Oni se pozivaju na neki referendum, a naša je poruka, e pa radit ćemo referendum. Kao što gore i ovi potpisi i povjerenje naših građana, tako gori i demokracija u našem gradu, zaključio je Marin, te potom zapalio papire s potpisima.

Inače, kap koja je članovima Inicijative prelila čašu je zadnja odluka mjerodavnoga odbora Gradskoga vijeća Zadra da se prijedlog o preimenovanju Široke ulice na uputi na sjednicu u četvrtak. Protiv je glasovalo troje članova Odbora iz HDZ-a, dok je dvoje oporbenih vijećnika iz SDP-a i DSU-a bilo za. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.