Hrvatski radio

Radio Zadar

Predao se bjegunac iz zadarskog zatvora

25.08.2014.

19:27

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bjegunac iz zadarskog zatvora, Ivan Makijenko predao se policiji na ulazu u Vodice nakon višesatnog nagovaranja. Sjedio je u ukradenom automobilu nedaleko policijske blokade naoružan pištoljem prijeteći da će se ubiti.

Makijenko je u četvrtak udario šakom pravosudnog policajca koji ga je doveo na liječnički pregled. Skokom kroz prozor pobjegao je s Odjela neurokirurgije zadarske Opće bolnice. Udaljio se u nepoznatom pravcu ukradenim motorom a potom i ukradenim automobilom. 

Dok je bio u bijegu na svom je profilu na Facebooku objavio da se želi predati u nazočnosti svog odvjetnika. U zatvoru se maltretira. Iživljavaju se nad zatvorenicima i zato sam pobjegao. To objavite u vijestima, poručio je. No nakon što se danas ranije trebao predati, od toga je odustao.


Za vrijeme bijega jučer je bio u Zagrebu, a već danas u Šibeniku. Probio je prvu blokadu kod šibenskog mosta, a zaustavljen je na drugoj na ulazu u Vodice gdje je ispregovarana njegova mirna predaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.