Hrvatski radio

Radio Zadar

Predavanje o uzgoju prepelica i prepeličjih jaja

20.06.2014.

10:19

Autor: sjm/žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Zadarskom sveučilištu danas gostuje američki veterinar dr. Raul Otalora koji će na poziv Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu govoriti o uzgoju prepelica i prepeličjih jaja.

Dr.Otalora ima 30-godišnje iskustvo u industriji koja godišnje američkom gospodarstvu donosi 16 milijuna dolara godišnje. Ovim želimo promovirati proizvodnju zdrave hrane u peradarstvu, kazala je za naš program prof. dr. Suzana Tkalčić s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu:

- Ja mislim da ova proizvodnja ima potencijala. Nadam se da će ovakva ideja da se krene s malo intenzivnijom proizvodnjom prepeličjeg mesa zaživjeti, da će naći pogodno tlo među našim proizvođačima ili vlasnicima zemljišta koji su zainteresirani za ulazak u takav oblik proizvodnje. Predviđam da bi ulazak u takvu proizvodnju vrlo brzo obogatio lokalno tržište, te bio vrlo uspješan i u prodoru na šire tržište, istaknula je dr. Tkalčić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.