Hrvatski radio

Radio Zadar

Predsjednik na Vranskom jezeru

04.12.2014.

16:12

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon jučerašnjeg radnog posjeta Gračacu, predsjednik Ivo Josipović nastavlja posjet Zadarskoj županiji. U 15 sati je obišao Vransko jezero, potom je nazočio otvaranju Lesnininog centra u Murvici, a u sklopu predsjedničke kampanje u 18 sati u hotelu Kolovare održat će tribinu o ustavnim promjenama. Osim predsjednika, o toj temi govorit će i dr.sc. Josip Ćirić sa zadarskoga Sveučilišta.

Predsjednik Republike danas je obišao Park prirode Vransko jezero, kamo je došao kako bi razgovarao s lokalnim stanovništvom o njihovim problemima:

Problemi su višestruki. S jedne strane Hrvatska treba Parkove prirode, to je dio našeg zelenog poimanja Hrvatske i turizma i ljepota prirode, a s druge strane ljudi koji ovdje žive imaju mnoge praktične probleme. Oni proizlaze iz činjenice da imaju vlasništvo na području koje je Park prirode. Bilo je tu i nekih sporova s državom, mislim da je bilo vrijedno čuti što ljude tišti, biti će vrijedno s resornim ministarstvima razgovarati kako se ljudima može olakšati. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.