Hrvatski radio

Radio Zadar

Priznanja za najbolje učenike

10.06.2014.

15:50

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalno na kraju školske godine, župan Stipe Zrilić podijelio je priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola koji su na državnim i županijskim natjecanjima postigli zapažene rezultate. Uz učenike nagrađeni su i njihovi mentori, a sama svečanost održana je u dvorištu županije. Put do uspjeha je kažu jednostavan - puno rada, ali i ljubavi prema predmetu koju im najčešće probude njihovi profesori.

Evo dojmova učenika Marka Miočića koji je prvi u državi u znanju talijanskog jezika, te Ive Zekić koji je u županiji osvajala prva mjesta iz čak tri predmeta, povijesti, fizike i hrvatskog. Oboje dolaze iz 8. razreda zadarske Osnovne škole Bartula Kašića:

Meni se oduvijek sviđao talijanski jezik, počeo sam ga učiti još u 4. razredu, još ne razmišljam o budućnosti no siugurno će biti vezana uz jezike..... Pa trebalo se spremati dosta, trebalo je uložiti puno truda, za sada razmišljam o medicino, no to je još daleko, sada je na redu srednja škola.

Velik broj nagrađenih učenika iz tehničke kulture i fizike dolazi iz osnovne škole Sv. Filip i Jakov i to zahvaljujući profesori Jozi Šakiću :

Svaki dan mi je zanimljiv, uvijek nešto novo, fizika bez pokusa je suhoprana, savjet učenicima je pitajte ako nešto ne znate, a znanje podjelite s kolegama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.