Hrvatski radio

Radio Zadar

Proglašena najbolja vina Vinfesta 2014.

05.07.2014.

15:04

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pred velikim brojem uzvanika i eminentnih stručnjaka s područja vinogradarstva i vinarstva okupljenih na Kaštelu Benković, jučer je u organizaciji Grada Benkovca i Turističke zajednice Grada Benkovca održan je 5. po redu Festival vina sjeverne i srednje Dalmacije - „Vinfest Benkovac 2014.“

U petak su okrunjeni pobjednici i ovogodišnjeg  Vinfesta kojima su podijeljena priznanja, brončane, srebrne i zlatne čevulje za vina u postupku proizvodnje i ona koja se već nalaze na tržištu. Za vina na tržištu dodijeljeno je 11 zlatnih odličja, 9 srebrnih, 2 brončana odličja  i jedno priznanje dok je za vina u postupku proizvodnje dodijeljeno 6 zlatnih, 19 srebrnih, 7 brončanih i 3 priznanja. Pet je vina ponijelo titulu šampiona.

Ukupni šampion ovogodišnjeg Vinfesta je „Cabarnet sauvignon 2012.“  proizvođača PZ Maslina i vino koji je osvojio visokih 88 bodova. Šampionom bijelih vina u kategoriji vina na tržištu proglašeno je vino „Pošip 2012“  proizvođača Kraljevski vinogradi, Punta skala sa 87 bodova. Titula šampiona crnih vina u kategoriji vina na tržištu pripala je vinu „Cabarnet sauvignon 2011“. proizvođača OPG Šime Škaulj sa 87 bodova. Šampion bijelih vina u kategoriji vina u postupku proizvodnje je „Maraština 2013“ vinarije Jokić d.o.o. sa 86 bodova. Šampion crnih vina u postupku proizvodnje je „Merlot 2013.“ proizvođača PZ Maslina i vino sa 87 bodova. 

Inače, za ovogodišnji Vinfest dostavljena su ukupno 66 uzorka vina od čega 24 vina na tržištu i 42 u postupku proizvodnje

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.