Hrvatski radio

Radio Zadar

Promicanje jadranske poljoprivrede

19.03.2014.

07:00

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U županijskoj Gospodarskoj komori Zadar svečano će biti otvoren Inovacijsko – poljoprivredni centar. Riječ je o projektu financiranom iz programa Europske unije koji ima za cilj poticati razvoj i jačati konkurentnost malih i srednjih poduzeća poljoprivredno – prehrambenoga sektora u Zadarskoj županiji. INPO Centar djelovat će kao organizacija unutar zadarske gospodarske komore koja je uz agenciju za Ruralni razvoj Istre te još 7 zemalja u regiji partner u projektu.

INPO Centar je sufinanciran programom Europske unije pod nazivom Instrument pretpristupne pomoći Jadranska prekogranična suradnja, koji je započeo u listopadu 2012. i trajat će do ožujka 2015. godine. Projekt je proistekao iz potrebe za stvaranjem zajedničke strategije promicanja istraživanja i inovacija u poljoprivredno – prehrambenom sektoru u zemljama jadranskoga područja te mu je, sukladno tome, i cilj jačanje istraživačkih i inovacijskih kompetencija u spomenutom sektoru. U konačnici bi projekt trebao doprinijeti konkurentnosti i razvoju jadranskoga područja gospodarskom, društvenom i institucionalnom suradnjom.

Inovacijsko – poljoprivredni centar, koji će voditi mr. sc. Petar Pedišić, u suradnji s dipl. ing. agronomije Slavicom Kosović, vanjskim stručnjakom na Projektu, djelovat će kao organizacija unutar HGK – Županijske komore Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.