Hrvatski radio

Radio Zadar

Pronađene bombe u dvorištu Marka Pupića Bakraća

21.10.2014.

10:48

Autor: Nikola Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jutros su u dvorištu obiteljske kuće gradskog vijećnika Marka Pupića Bakrača pronađene dvije eksplozivne naprave. Prema prvim informacija iz zadarske policije još se ne zna o kakvim je napravama riječ, a u tijeku je očevid.

Još pod šokom, odmah po dolasku policije zadarski vijećnik Pupić Bakrač rekao nam je da jedna naprava nalikuje na ručnu bombu, a druga na neku vrstu mine, te da su vjerojatno tijekom noći bombe ubačene u dvorište, ali da nisu eksplodirale. 

Pa vjerojatno svi u gradu Zadru znaju koji je razlog i zašto se ovo dogodilo. Vjerojatno je ovo neka vrsta upozorenja, a ja sam sada vrlo ljut i nisam potpuno uračunljiv. A na to upozorenje ja mogu samo dati svoje upozorenje, ako kome od članova moje obitelji padne dlaka s glave, smatrati ću odgovornim Kalmetu, Sinovčića i Zrilića te da će direktno meni odgovarati.  

Na optužbe vijećnika prvi je odgovorio prozvani nezavisni gradski vijećnik Reno Sinovčić. Rekao je njegove optužbe drži neutemeljenima…

Ako je to tko njemu postavio onda to oštro osuđujem i institucije moraju pronaći te budale i trebaju istražiti jeli to netko stavio i ozbiljno mu zaprijetio ili je Marko to sam sebi stavio - rekao je Sinovčić.

Javne izjave iz policije nisu htjeli komentirati, politika nije posao policije - ističe glasnogovornik Elis Žodan koji je rekao da će istražiti sve detalje ovoga slučaja, te potvrdio jutrošnji događaj.

Jutros je zaprimljena dojava 46-godišnjaka iz Zadra da je u dvorištu svoje kuće u ulici Josipa Kosara pronašao dvije neeksplodirane eksplozivne naprave. Tamo su upućeni policajci koji su potvrdili dojavu, a u ovom trenutku na mjestu događaja u tijeku je očevid.

U Gradskoj upravi nam je rečeno kako je gradonačelnik Kalmeta na putu te da za sada nema komentara.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.