Hrvatski radio

Radio Zadar

Pronašao arsenal

15.04.2014.

10:04

Autor: sjm

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građanin je policiji prijavio da je u Sukošanu, na predjelu Ćukovice, kraj šumskog puta, pronašao gomilu oružja - više desetaka projektila za bacač raketa, nekoliko mina, ručnih bombi i 400 komada streljiva.

U subotu, jedan je građanin prijavio da je u Sukošanu,  na predjelu  Ćukovice, pokraj šumskog puta, pronašao 9 projektila za bacač raketa tzv. osa, 9 projektila za raketni bacač, 7 barutnih punjenja za raketni bacač, 2 protupješadijske mine, 5 ručnih bombi, 4 tromblonske mine i 400 komada streljiva.  

U proteklih nekoliko dana tri su muškarca prijavila da su u Selinama, Poljica Brigu i u Ninskom Dračevcu pronašli tri ručne bombe, a jedan je građanin policijskim službenicima u Benkovcu predao pušku.

Oružje, eksplozivna sredstva i streljivo je izuzeo i pohranio policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.  

Policija podsjeća da akcija Manje oružja, manje tragedija traje i dalje te da građani mogu anonimno i bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva koje će policija na siguran način izuzeti.

Umjesto opasnog i neodgovornog odbacivanja oružja na mjestima gdje su dostupna drugim ljudima i gdje može doći do njihovog aktiviranja, pozivamo građane koji takvo oružje imaju da pozivom na broj telefona 192 to prijave.

Policijski će službenici po oružje doći u civilnoj odjeći i neobilježenim vozilima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.