Hrvatski radio

Radio Zadar

Pupić Bakrač: Lalovac i Linić prodaju demagogiju

03.12.2014.

11:08

Autor: Nikola Barač

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač je u jutrošnjoj emisiji "U mreži prvog" Hrvatskoga Radija komentirajući izjave bivšega ministra financija Slavka Linića i sadašnjega Borisa Lalovcarekao da prodaju tešku demagogiju.

"Radite u medijima i vrlo Vam je dobro poznato koliko košta funkcioniranje medija. Ovdje imate TV kuću i dva tjednika, i vrlo je jasno da se iz medija nisu mogli ostvarivati toliki prihodi da bi se to sve servisiralo" – rekao je Pupić Bakrač dodajući kako je i Lalovcu i Liniću bilo dobro poznato kako tvrtka Vox neće moći ispuniti uvjete iz predstečajne nagodbe, a također i da su napumpana potraživanja.

Meni je prestrašno kada se državni dužnosnici prave smanjeno uračunjivi i prave od javnosti budale – istaknuo je Bakrač i dodao da mala djeca mogu shvatiti da su to odgovorne osobe koje su trebale prijaviti nepravilnosti.

"Sto posto sam siguran da će se ovo rasplićatzi i dalje. Ova policijska akcija ima svoju glavu i rep, možda je tek sad jasno zašto gradonačelnik Kalmeta nije uhapšen. Ide se odzdo i postepeno se širi krug. Pitanje je kako  će se Sinovčić braniti" – zaključio je Pupić Bakrač.

Vezano uz inkriminacije kojima se tereti Sinovčića, Pupić Bakrač je rekao kako nije točno da je Grad davao 4, nego uglavnom između 7-8 mil. kn godišnje, a odvjetnik Korljan tvrdi da je godišnje trebalo oko 10 milijuna kuna i da je Sinovčić ulagao svoj novac. Ako imamo dug od preko 70 mil. kn dolazi se do činjenice da Sinovčić nije unosio nikakav novac, već je izvlačio novac koji je davao grad Zadar, rekao je pak Pupić Bakrač te dodao kako je bilo poznato da tvrtka Vox neće moći ispunjavati uvjete iz predstečajne nagodbe, da neće moći isplaćivati dugove. 

Predstečajnom nagodbom otpisano je 70% dugova. Vox je stvoren da se obračunava s neistomišljenicima, rekao je Pupić Bakrač. 

Što se tiče predstečajne nagodbe tvrtke Vox, dugovi su napumpavani. Jasno je da tu čistih poslova nije bilo. NK Zadar duguje 72 mil. kn. Čudno je kako je klub ušao u taj dug. Jasno je da iza toga stoji politika. Volio bih da se Kalmeta napokon odredi; u nekim slučajevima se pravi lud, a u drugima se pravi genijalac, kazao je Pupić Bakrač.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.