Hrvatski radio

Radio Zadar

Radnici ponovno brane škver

10.04.2014.

07:00

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novi stečajni upravitelj remontnoga brodogradilišta Naute Lamjane Alain Khan u utorak nije ušao u krug tvrtke. Danas će to pokušati učiniti uz pomoć jakih policijskih snaga. Radnici ne odustaju i poručuju da će i dalje braniti svoje interese te spriječiti Khana i novom pokušaju ulaska u tvrtku.

Alaina Khana, novog stečajnog upravitelja pedesetak radnika ne želi, jer smatraju da dolazi i končano ugasiti tvrtku, u kojoj je njegov prethodnik Ivan Rude ponovno pokrenuo posao i radnike vratio s burze. Da ne vjeruju u njegove namjere, sindikalisti su mu rekli u utorak kada se pojavio pred blokiranim ulazom u krug kaljskog škvera. 

Visokom Trgovačkom sudu već su se žalili na odluku stečajne sutkinje Ardene Bajlo o smjeni dosadašnjega stečajnoga upravitelja Ivana Rude zbog pogrešno obračunatih putnih naloga. Najavljuju i moguće podnošenje kaznene prijave protiv sutkinje. A umjesto zvukova brusilica i drugih alata uvalom Lamjana danas bi mogle odzvanjati policijske sirene.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.