Hrvatski radio

Radio Zadar

13:46 / 08.07.2014.

Autor: Nikola Barač

Rast prometa u Zračnoj luci

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Putnički promet u Zračnoj luci Zadar i dalje raste. Zbog toga su u upravi Zračne luke optimistični, pa se do kraja godine očekuje i brojka od 482 tisuće putnika ili 2,5 posto više nego lani.

U prvih šest mjeseci u Zračnoj luci Zadar prevezeno je 187 tisuća putnika, a u ovih nekoliko srpanjskih dana i 12 posto više. Iako rezultat od 500 tisuća putnika još nije dostižan, do kraja godine očekuje se 482 tisuće putnika ili 2,5 posto više nego lani - ističe direktorica Irena Ćosić.
Za prvih šest mjeseci ove godine imamo porast od 3,4 posto, u odnosu na lani, evo moram reći da se brojke iz dana u dan mijenjaju i naravno na bolje što nas jako veseli. Evo već u prvih nekoliko dana srpnja imamo porast od 12 posto
U prometu najviše sudjeluje Ryanair s gotovo dvije trećine prevezenih putnika, ali sve bolji promet ostvaruju i ostale kompanije. Poslije Ryanaira tu su i druge kompanije, slijede Lufthansa, Croatia Airlines i Germanwings, dakle svi iskazuju porast prometa i mislim da ćemo prijeći prošlogodišnju brojku, a tek sad slijedi špica sezone, srpanj i kolovoz i vjerujem da će rezultati biti još bolji, kazala je direktorica Irena ćosić.
Inače, najprometnije je subotom kada kroz Zračnu luku Zadar prođe 50-tak manjih ili većih zrakoplova.
Pripremaju se i novi projekti, odnosno dogradnja međunarodnog odlaska koja se mora prilagoditi ulasku u šengenski režim.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.